Högsäters Plåts använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Vik- & Skjutportar | Skjutportsbeslag & ramar | 300-serien för skjutportar upp till 300 kg och 24 m² per portblad.

300-serien för skjutportar upp till 300 kg och 24 m² per portblad.

Vilka skjutportsbeslag behövs? De olika beslagen för din skjutport är skena, hängrulle, konsoler, stopp, skyddsplåtar, handtag samt en nedre styrning. Vi har också kompletta byggsatser för själva portstommen. Skjutportens skena hängs upp i konsoler med c/c-mått max 1,0 m. I ändkonsolerna monteras ändplåtar som låser fast skenan, observera att dessa är inga portstopp. Skenskarvningar görs mitt i en konsol. Konsoler finns för singel- och dubbelskenor samt för vägg- och takmontage. En skjutport ska hängas upp i två stycken hängrullar. Hur långt in på porten hängrullarna monteras beror lite på portstorleken men som huvudregel kan man säga ca 0,5 m in. För bästa funktion och säkerhet ska porten alltid ha styrning i nederkant. Styrningen kan se ut på flera olika sätt beroende på förutsättningarna på platsen. Skjutportar ska alltid förses med stopp i bägge sidor. Stopp kan monteras uppe i skenan, på väggen och på marken. Porten bör också förses med handtag.